Miód kremowany

Z czasem miód z postaci płynnej przechodzi w postać stałą, czyli krystalizuje. Niektóre miody krystalizują w dość twardą formę, którą ciężko jest wydobyć ze słoika. Aby nie rozgrzewać miodu z powrotem do postaci płynnej przychodzi z pomocą KREMOWANIE MIODU. Polega ono na mieszaniu krystalizującego miodu aby nie skrystalizował na twardo. Innymi słowy – mieszamy go cyklicznie aby rozbijać powstające kryształy i dzięki temu powstaje miodowy krem. Właściwości miodu nie zmieniają się, smakuje on tak samo (nic do niego nie dodajemy!). Ma on jaśniejszy kolor. Miód kremowany utrzymuje cały czas konsystencję kremu, nie robi się twardy.

Miód rzepakowy kremowany

Smak: delikatny, łagodny
Zapach: delikatny kwiat rzepaku
Konsystencja: gładki, smarowny

Szczególnie polecany dla osób:

  • zmęczonych fizycznie i psychicznie, dobrze odżywia i regeneruje organizm

  • chorych na serce, naczynia wieńcowe, układ krążenia, ponieważ zawiera sporo cukrów prostych łatwo wchłanianych, wzmacnia skurcz serca, rozszerza naczynia wieńcowe;

  • posiadających schorzenia wątrobowe i dróg żółciowych, gdyż jest łatwo przyswajalny i odtruwa wątrobę, usprawnia metabolizm tłuszczowy,

  • przeziębionych oraz z zapaleniem górnych dróg oddechowych, łagodzi kaszel i wzmacnia odporność. Miód Gdańsk
    Ponadto można stosować go na rany, gdyż miód oczyszcza ranę z martwych elementów i wydzieliny, co przyspiesza gojenie się ran. Poparzone miejsca można też posmarować miodem, gdyż zapobiega to tworzeniu się pęcherzy.

Produkt dostępny

Dostępny w gramaturze 1000g oraz 370g