Miód kremowany

Z czasem miód z postaci płynnej przechodzi w postać stałą, czyli krystalizuje. Niektóre miody krystalizują w dość twardą formę, którą ciężko jest wydobyć ze słoika. Aby nie rozgrzewać miodu z powrotem do postaci płynnej przychodzi z pomocą KREMOWANIE MIODU. Polega ono na mieszaniu krystalizującego miodu aby nie skrystalizował na twardo. Innymi słowy – mieszamy go cyklicznie aby rozbijać powstające kryształy i dzięki temu powstaje miodowy krem. Właściwości miodu nie zmieniają się, smakuje on tak samo (nic do niego nie dodajemy!). Ma on jaśniejszy kolor. Miód kremowany utrzymuje cały czas konsystencję kremu, nie robi się twardy.

Miód wielokwiatowy kremowany

Smak: zazwyczaj delikatny, lecz ciemniejsze miody są bardziej intensywne
Zapach: od delikatnego po wyrazisty

Konsystencja: gładka, smarowna

Szczególnie przeznaczony dla osób:

  • z alergicznymi chorobami dróg oddechowych, gdyż łagodzi objawy alergii poprzez zawarty w nim pyłek kwiatowy, dzięki któremu tworzą się antygeny;

  • z chorobami serca, wątroby, dzięki dobrej przyswajalności i właściwościom detoksykacji;

  • dzieci, ponieważ ma łagodny smak i zapach,

  • przeziębionych i chorych na grypę.

    Poleca się go do codziennego stosowania, gdyż ma duże walory odżywcze i działa zapobiegawczo na różnego rodzaju choroby i przeziębienie.

Produkt dostępny

Dostępny w gramaturze 1000g