Miodolandia cynamonowa
Krem miodowy z dodatkiem cynamonu sproszkowanego

Jest to miód  żuławski połączony z cynamonem w ilości 4%. Idealnie komponuje się z kawą – nadają przyjemny „pierniczkowy” aromat. Posłuży jako dodatek do ciast ale także jako wsad do naleśników 🙂

Produkt zawiera składniki: miód żuławski (z nektaru rzepaku, głogu i bobiku) 96%, cynamon sproszkowany 4%.

Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, sezamu, orzechów, soi, siarki, selera, gorczycy.

Smak: korzenny
Zapach: delikatny korzenny, przypominający piernik

Cynamon posiada wiele właściwości. Aldehyd cynamonowy ma właściwości antynowotworowe. Cynamon przyspiesza przemianę materii oraz spalanie tłuszczu. Działa przeciwwirusowo, przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczo, ma właściwości antyoksydacyjne. Obniża poziom cukru i cholesterolu we krwi.

Jest to produkt na bazie miodu żuławskiego – miód ten jest dość charakterystyczny, gdyż krystalizuje gruboziarniście i wyczuwalne są „kryształki miodu”. Miód żuławski to miód pozyskiwany z nektaru rzepaku, głogu i bobiku.

Według Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. oraz innych wymogów odnoszących się do produktów spożywczych nie przypisujemy naszym produktom szczególnych właściwości leczniczych ani nie sugerujemy że takie posiadają. Jest to możliwość zastosowania produktów bez gwarancji skuteczności ich działania.

Miód dostępny w sprzedaży może się różnić barwą od miodu na zdjęciach. Odcień  może się różnić w zależności od miejsca w jakim stała pasieka. Pamiętaj, że miód podczas krystalizacji zmienia barwę! Po skrystalizowaniu jest jaśniejszy. Jest to zdjęcie poglądowe.