Miodolandia kakaowa
Krem miodowy z kakao sproszkowanym
Jest to miód żuławski połączony z 5% kakao. Smakuje niczym nutella – jest to naturalny i zdrowy czeko-miodek. Świetnie nadaje się na kanapki a także do ciepłego mleka, dzięki czemu uzyskamy pyszne i zdrowe kakao. U nas jak zawsze – wygrywa jako dodatek do naleśników i pankejków.
Produkt zawiera składniki: miód żuławski (z nektaru rzepaku, głogu i bobiku) 95%, kakao sproszkowane 5%.
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, sezamu, soi, orzechów, siarki, selera i gorczycy.
Smak: delikatny, kakaowo-czekoladowy, przypomina nutellę
Zapach: delikatny, kakaowy
Kakao jest źródłem przeciwutleniaczy, magnezu, fosforu i potasu. Poprawia pamięć, ma korzystny wpływ na układ krążenia, łagodzi stres. A co najważniejsze – jest źródłem tryptofanu który daje uczucie szczęścia!
Jest to produkt na bazie miodu żuławskiego – miód ten jest dość charakterystyczny, gdyż krystalizuje gruboziarniście i wyczuwalne są „kryształki miodu”. Miód żuławski to miód pozyskiwany z nektaru rzepaku, głogu i bobiku.
Według Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. oraz innych wymogów odnoszących się do produktów spożywczych nie przypisujemy naszym produktom szczególnych właściwości leczniczych ani nie sugerujemy że takie posiadają. Jest to możliwość zastosowania produktów bez gwarancji skuteczności ich działania.
Miód dostępny w sprzedaży może się różnić barwą od miodu na zdjęciach. Odcień może się różnić w zależności od miejsca w jakim stała pasieka. Pamiętaj, że miód podczas krystalizacji zmienia barwę! Po skrystalizowaniu jest jaśniejszy. Jest to zdjęcie poglądowe.