Miodolandia po żuławsku
Krem miodowy ze sproszkowanymi owocami dzikiej róży oraz sproszkowanym kłączem tataraku

Jest to miód  żuławski połączony z kłączem tataraku i owocami dzikiej róży. Owoce dzikiej róży nadają bardzo delikatny, owocowy smak, natomiast kłącze tataraku zwieńcza go delikatną goryczką i ostrością. Produkt jest inspirowany Żuławami – bazą jest niepowtarzalny miód żuławski, który ukazuje nam rośliny występujące: rzepak, głóg i bobik, dzika róża symbolizuje owoce, które można znaleźć w żuławskich pasach leśnych, natomiast tatarak symbolizuje wodę, której na Żuławach jest dużo w postaci kanałów, rowów.

Produkt dostał się do finału Konkursu o Bursztynowy Laur Marszałka Województwa Pomorskiego w 2022r.

Produkt zawiera składniki: miód żuławski (z nektaru rzepaku, głogu i bobiku) 95,75%, sproszkowane owoce dzikiej róży 4%, sproszkowane kłącze tataraku 0,25%.

Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, sezamu, orzechów, soi, siarki, selera, gorczycy.

Smak: bardzo delikatny owocowy z nutą goryczki/ostrości
Zapach: delikatny

Spożywanie kłącza tataraku nie jest zalecane dla kobiet w ciąży i dzieci poniżej 12 r.ż.

Jest to produkt na bazie miodu żuławskiego – miód ten jest dość charakterystyczny, gdyż krystalizuje gruboziarniście i wyczuwalne są „kryształki miodu”. Miód żuławski to miód pozyskiwany z nektaru rzepaku, głogu i bobiku.

Według Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. oraz innych wymogów odnoszących się do produktów spożywczych nie przypisujemy naszym produktom szczególnych właściwości leczniczych ani nie sugerujemy że takie posiadają. Jest to możliwość zastosowania produktów bez gwarancji skuteczności ich działania.

Miód dostępny w sprzedaży może się różnić barwą od miodu na zdjęciach. Odcień  może się różnić w zależności od miejsca w jakim stała pasieka. Pamiętaj, że miód podczas krystalizacji zmienia barwę! Po skrystalizowaniu jest jaśniejszy. Jest to zdjęcie poglądowe.