Pyłek 10% w miodzie

Jest to produkt bardzo wartościowy ze względu na swój skład. Zakonserwowanie pyłku pszczelego w miodzie daje nam gotowy do użycia produkt (którego nie trzeba wcześniej przygotowywać).

Produkt zawiera składniki: miód wielokwiatowy żuławski 90%, pyłek pszczeli 10%
Konsystencja: kremowa, lecz przy przechowywaniu w niższych temperaturach staje się twardsza
Smak: delikatny i mączny

Polecany jest dla osób:

  • mających choroby miażdżycowe oraz anemię,

  • przeziębionych oraz osłabionych

  • mających problemy z układem pokarmowym, cierpiących na biegunki oraz zaparcia,

  • z obniżoną odpornością, gdyż zawiera w sobie bombę witamin, mikro- i makroelementów, które świetnie wspierają organizm,

  • z problemami z wątrobą.

Według Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. oraz innych wymogów odnoszących się do produktów spożywczych nie przypisujemy naszym produktom szczególnych właściwości leczniczych ani nie sugerujemy że takie posiadają. Jest to możliwość zastosowania produktów bez gwarancji skuteczności ich działania.

Miód dostępny w sprzedaży może się różnić barwą od miodu na zdjęciach. Odcień  może się różnić w zależności od miejsca w jakim stała pasieka. Pamiętaj, że miód podczas krystalizacji zmienia barwę! Po skrystalizowaniu jest jaśniejszy. Jest to zdjęcie poglądowe.