Miodolandia malinowa
Krem miodowy z maliną liofilizowaną
Jest to połączenie delikatnego w smaku miodu żuławskiego ze słodko-kwaśną maliną. Znajdziecie w nim kawałki liofilizowanych owoców, które nadają mu charakteru i przyjemnych doznań.
Produkt zawiera składniki: miód żuławski (z nektaru rzepaku, głogu i bobiku) 97%, malina liofilizowana 3%.
Smak: delikatny, owocowy
Zapach: delikatny, owocowy
Konsystencja: zazwyczaj kremowa, smarowna, lecz zdarza się, że podczas przechowywania w chłodniejszej temperaturze staje się twardsza.
Maliny to cenne źródło witamin – C,B,A,E,K. Poza tym zawierają sporo minerałów takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor. Posiadają niski indeks glikemiczny. Maliny sprawdzają się w zbijaniu gorączki, przy problemach z żołądkiem, zmniejszają biegunkę.
Jest to produkt na bazie miodu żuławskiego – miód ten jest dość charakterystyczny, gdyż krystalizuje gruboziarniście i wyczuwalne są „kryształki miodu”. Miód żuławski to miód pozyskiwany z nektaru rzepaku, głogu i bobiku.
Według Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. oraz innych wymogów odnoszących się do produktów spożywczych nie przypisujemy naszym produktom szczególnych właściwości leczniczych ani nie sugerujemy że takie posiadają. Jest to możliwość zastosowania produktów bez gwarancji skuteczności ich działania.
Miód dostępny w sprzedaży może się różnić barwą od miodu na zdjęciach. Odcień może się różnić w zależności od miejsca w jakim stała pasieka. Pamiętaj, że miód podczas krystalizacji zmienia barwę! Po skrystalizowaniu jest jaśniejszy. Jest to zdjęcie poglądowe.